CRYOPEN


Vad är CryoPen?

CryoPen är väl beprövad metod som behandlar godartade hudförändringar genom att snabbt och smidigt frysa bort den oönskade hudförändringen. Enkelt förklarat fryser (kryo) man med extrem kyla för att nästan smärtfritt frysa sönder cellerna i hudförändringen utan att skada frisk vävnad. Med hjälp av den specialdesignade pennan kommer vi otroligt nära, och med hjälp av ett skydd säkerställer vi att endast det önskade området behandlas.


Vad kan vi behandla?

Vi kan behandla de flesta godartade hudförändingarna som tex leverfläckar, födelsemärken, hudflikar, fibrom, seborrisk keratos, hemagiom, fettknölar oxh pigmentfläckar. Även vissa vårtor.


Före behandlingen

Det är väldigt viktigt att du först kollar upp dina hudförändringar hos läkare/vårdcentral så att det är säkert att dessa är ofarliga att ta bort. Vi tar endast bort godartade hudförändringar.


Efter behandlingen

Efter behandlingstillfället uppstår normalt en myggbettsliknande svullnad vid den behandlade förändrigen. Det är normalt att det kliar och känslan varar vanligtvis i ungefär 10–20 minuter. Under de närmsta dagarna kan området mörkna och bilda en skorpa. Det är viktigt att du undviker att pilla och klia på skorpan, då det kan bilda ärr och störa läkningsprocessen. Beroende på hur indikationen läker kan en till två upprepande behandlingar behövas. Ett återbesök ingår alltid, behövs det fler så debiteras dessa. Efter en borttagning med cryopen så syns det oftast ett litet rött märke/ärr. Detta bleknar med tiden men kan vara bra att tänka på ifall indikationen tex sitter i ansiktet.