Vaxning & sugaring. Information samt vad du bör tänka på före/efter en behandling. 

Vaxning är ett av de mest effektiva och snabbaste sätten att bli av med oönskad hårväxt på då hårstråna rycks ut med roten. Första gången du vaxar dig kan det göra ondare och detta beror på att håren är grova och sitter hårt rotade i hårsäckarna. Vid regelbunden vaxning tröttas hårsäckarna ut och håret blir tunnare och glesare vilket gör att vaxningen blir mindre smärtsam. Vi rekommederar att vaxa var 4-6e vecka. Väntar man för länge hinner stråna få fäste igen och smärtan kan liknas vid ditt första besök.


Håret på kroppen växer i 3 olika faser vilket betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar någonstans mitt i dessa. Det medför att några strån kommer att fortsätta växa eftersom de inte nått till ytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle. Raka inte bort dessa!


* Roll-on är det vanligaste vaxet. Detta vax är oljebaserat och används på större ytor samt mindre känsliga områden på kroppen såsom armar, hela ben och rygg. Det finns flera olika sorters roll-on vax att välja mellan, vilken man väljer beror på kundens hud och hårtyp. Vaxet värms upp och rollas ut på huden. Vid vanlig vaxning så appliceras vaxet medhårs. Sedan används en remsa för att avlägsna vaxet i en snabb rörelse mothårs. Efter behandlingen smörjs huden med olja och den kan vara lite öm, prickig och röd men detta lägger sig snabbt.


* Sockervax skiljer sig ifrån vanligt vax. Sockervax är en helt naturlig produkt som endast innehåller socker, vatten och citron. Även de för- och efterbehandlingar jag använder är helt naturliga.

Vid sugaring används varken remsor eller spatlar utan man jobbar endast med sockret och handskar. Sockervax har många positiva egenskaper och hjälper till att motverka bla innåtväxta hårstrån. Till skillnad mot vanligt vax så appliceras sockret mothårs och avlägsnas sedan medhårs vilket gör vaxningen mindre smärtsam och risken för avbrutna hår minskar avsevärt.  Huden lämnas mjuk och hårfri utan ilsken rodnad och irritation som lätt kan uppstå vid vanligt vax. Sockervax är perfekt till känsliga områden så som ansikte, armhåla och intimvaxning.


Att tänka på före/efter din vaxning:

Inför din behandling:

• Håret bör vara minst 5mm långt för att få med så mycket som möjligt. (ca 2-3v från rakning)

• Använd inte fet kräm innan då det kan bli svårare för vaxet att fästa.

• Skrubba/peela med fördel huden ett par dagar innan, dock inte närmre än 24h innan bokad tid.Efter din behandling:

• Använd löst sittande kläder och gärna i bomull så att huden får en chans att andas.

• Vänta 24h innan du duschar.

• Sola aldrig direkt efter en vaxing utan vänta alltid 48 timmar.

• Undvik klorerade bad och bastu/solarium.

• Undvik fysisk aktivitet då du inte bör svettas eftersom att detta lätt kan täppa till hudsäckarna.

• Använd inte parfym eller kräm direkt på det vaxade området.

• Vid brasiliansk vaxning och bikinilinje så ska samlag undvikas första 24 timmarna.   


Efter ca 1v är det bra om du börjar skrubba det vaxade området varje gång du duschar. En vanlig skrubbhanske duger fint. Detta hjälper stråna att komma ut så de inte blir fast under huden.


Vid tex vaxning av ben är det viktigt att veta att resultatet kanske inte blir 100% lent första gångerna. Detta beror på att man oftast sitter med benen i kors, har tighta byxor eller på annat sätt nöter av stråna så att de är för korta för att vaxas även om man varit duktig och väntat så pass länge som rekomendationen säger. Ju fler gånger man vaxar desto bättre resultat kan man vänta sig.Glow by Johanna

Salong Beauty on Fleek

Idunagatan 20

75333 Uppsala

0704-61 12 37

info@glowbyjohanna.se


INNEHAR F-SKATTSEDEL