Fransförlänging. Information samt vad du bör tänka på före/efter en behandling.

Ögonfransförlängning passar alla åldrar och livsstilar! Det passar både dig som vill ha fylligare och längre fransar, dig som är trött på att sminka dig, du som inte tål mascara eller för dig som fått lite tunnare och glesare fransar med åren. 


Jag använder mig av två olika metoder, singel och volym. Singelmetoden kallas även klassiska fransar och innebär att jag sätter dit en syntetfrans på varje egen frans du har. 

Volym är när man sätter dit flera tunnare fransar som ett litet knippe på varje egen frans. Genom detta uppnår man ett fylligare och luftigare resultat än vad man kan göra med singelfransar. Volym är även lättare och håller oftast bättre än singelfransar.


Lösfransarna som jag jobbar med består av tunna syntet/silkesstrån som är böjda i olika kurvor och längder. Dessa anpassas i längd och form efter dina ögons förutsättningar och dina personliga önskemål. Om en förlängning utförs korrekt så kan denna inte att skada dina egna fransar. Det är en långlivad myt att man förstör sina egna fransar med ögonfransförlänging.


Tyvärr finns det dock oseriösa fransstyliser som sätter för tunga eller för långa förlängningar vilket kan skada den egna fransen och förstöra dess växtcykel! Be alltid om att få se diplom och kolla gärna på före och efter bilder innan du bokar din behandling så att du känner dig trygg. Jag väljer alltid att jobba med säker franssättning vilket betyder att jag anpassar fransarna efter vad dina strån klarar av och nekar dig som kund om du vill ha en för lång eller för tung förlängning.Att tänka på innan en fransförlängning:

• Använder du linser så ska dessa tas ut innan behandlingen.

• Kom osminkad. Du bör inte använda ögonfransböjare och inte heller ha använt ansiktskräm kring ögonen samma dag.

• Vill du färga dina ögonfransar innan behandlingen så går det bra, gör då detta dagen innan din bokade tid.


Att tänka på efter en fransförlängning:

• Undvik att blöta ögonen och fransarna de första 24 timmarna.

• Klia eller peta inte på fransarna i onödan.

• Undvik alla produkter som innehåller all typ av olja och även Prolylene Glykol då limmet kan släppa.

• Tvätta fransarna varje dag med ett fransschampoo. Detta kan köpas av mig på salongen.

• Gnugga dig inte i ögonen och försök sova på rygg.

• Mascaraborsten du får vid ditt besöket hos mig ska endast användas på torra fransar.


Din förlängning kommer att sitta fint i cirka 3-4 veckor om du respekterar dina nya fransar och tar hand om dem. När det börjar bli tomt så är du välkommen att boka in tid för ett återbesök. Hur länge fransförlängningen håller beror lika mycket på dig själv som det gör på fransstylisten. Vi brukar säga att det är 50% vårt jobb, och 50% ert jobb att se till så att de håller. Det är inte ovanligt att det lossnar fransar i början. Speciellt utsatta för slitage är inre och yttre ögonvrån, så det är inte ovanligt att det lossnar snabbast där!

Liksom resten av kroppens behåring har även ögonfransarna en växtcykel som påverkar hur fransarna lossnar. Varje dag tappar du naturligt mellan 1-5 fransar. På vissa personer växer ögonfransarna fort och på andra långsamt. Växer dina fransar fort behöver du också fylla på dem oftare än andra.Viktigt att veta: Våra lim innehåller cyanoakrylater som är en typ av härdplast. Det är möjligt om än ovanligt att man kan vara/bli allergisk mot detta och all fransförlänging sker på egen risk. Ingen återbetalning sker vid allergi. Kontakta mig om du får en allergisk reaktion dvs om det kliar, sväller upp, blir rött osv så hjälper jag dig med info om produkterna till ev. läkare.

Glow by Johanna

Salong Beauty on Fleek

Idunagatan 20

75333 Uppsala

0704-61 12 37

info@glowbyjohanna.se


INNEHAR F-SKATTSEDEL