Plasmapen PLAXEL+


Plaxel plus är en revolutionerande behandling för uppstramning av slapp hud helt utan kirurgi. Till skillnad från vanliga plasmapennor så lämnar inte Plaxel plus svarta prickar efter sig och återhämtningstiden är kortare än vid vanliga plasmapenbehandlingar.


Behandlingen är nästan helt smärtfri och kan användas på hela kroppen. Behandlingen används effektivt mot bland annat hängande ögonlock och påsar under ögonen samt korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.

PLAXEL+ har en spets som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När spetsen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av äkta plasma. Det öppnas en mikrokanal och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Med vår penna så nuddar man aldrig huden och det blir alltså aldrig någon penetrering från nålen.


Före behandlingen

Behandlingsområdet får inte behandlas med starka syror, botox eller fillers under två veckor före behandlingen med PLAXEL+.

Kom gärna osminkad på behandlingsdagen. Vi börjar med att applicera en bedövningsalva som ska sitta på i 20-30 minuter, täckt med plastfolie. Bedövningen är nödvändig för att du som kund ska uppleva en så bekväm behandling som möjligt. Efter att bedövningen fått tid att verka tvättas den av stegvis så att behandlat område alltid är bedövat.


Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen syns prickarna praktiskt taget inte alls. Huden kommer att vara röd och svullen och efter några timmar kan det svida en del.

Vänta 24h innan du duschar eller blöter ansiktet.

Efter 1-2 dagar kommer små, ljusbruna skorpor att framträda. Dessa får absolut inte pillas av utan ska sitta kvar tills de faller av naturligt efter upp till mellan ca 7 dagar (ansikte) och 21 dagar (kropp). Du kan vara röd i området i upp till 6 veckor, men oftast lägger sig rodnaden snabbare än så.

Området kan försiktigt täckas med mineralmakeup efter 24 timmar.

Undvik direkta värmekällor så som sol, bastu eller solarium minst 2v.


Eftervårdskrämen är obligatorisk att använda under hela läkningsperioden och finns att köpa hos mig. Även SPF 50 måste användas för att undvika risk för hyperpigmentering.

Solskyddet ska appliceras dagligen i minst 3 månader efter sista utförda behandling, utan undantag.


Resultatet

Precis som alla andra behandlingar resultatet varierar från individ till individ. Faktorer som ålder, hudtyp, behandlingsområde och kvaliteten på huden avgör vilket resultat man får. Vid ett kirurgiskt ingrepp opererar man vanligen bort överflödet av huden och får således ett snabbt och dramatiskt resultat. Vid en plasmapen-behandling jobbar man med att gradvis strama upp huden genom att öka kollagenet i huden. Ökat kollagen medför en naturligt friskare, fastare hy med mycket lyster och fukt i huden. Har man redan en relativt fast hy men känner att huden börjar tappa sin elasticitet brukar det räcka med en behandling men annars kan vanligtvis behövas två till fyra behandlingar för att uppnå önskat resultat. Slutresultatet syns först efter 3 månader och önskar du extra behandnlingar kan dessa upprepas först efter 6-8v, dessa är inte kostnadsfria.


Kontraindikationer

• Fillers, botox eller syrapeelings/behandlingar under en tvåveckorsperiod innan
• Graviditet och amning

• Diabetes

• Hudtyp 5 & 6 på Fitzpatrick-skalan. Viss försiktighet vid hudtyp 4

• Benägenhet för keloid ärrbildning och/eller hyperpigmentering
• Cancer